Eveniment

Luptătorii de la Brigada Specială de Intervenţie fac misiuni de patrulare la metroul din Bucureşti

Luptătorii de la Brigada Specială de Intervenţie fac...
03.04.2016, 16:31 2959

În weekend, mai multe echipe de luptători ai Brigăzii Speciale de Intervenţie "Vlad Ţepeş" a Jandarmeriei Române au fost surprinse în timp ce patrulau în zona magistralelor de metrou din Bucureşti, purtând asupra lor arme semiautomate. Misiunile de patrulare nu au legătură cu evenimentele recente de pe plan internaţional (n.r. atentatele de la Bruxelles), ci fac parte dintr-un protocol, susţin reprezentanţii Jandarmeriei Române.

" Misiunea Brigăzii Speciale de Intervenţie face parte dintr-un ansamblu de acţiuni ale Jandarmeriei, care au drept scop menţinerea unui climat de siguranţă ridicat. Sunt măsuri proactive, menite totodată să crească capacitatea de reacţie şi intervenţie, în special în zonele unde sunt aglomerări mari de persoane. Cetăţenii nu au motive de îngrijorare şi le recomandăm să fie liniştiţi la vederea jandarmilor. Prezenţa cotidiană a forţelor de ordine, la metrou sau în orice altă locaţie este doar în beneficiul acestora ", a declarat, pentru MEDIAFAX, Irina Drăgan, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române.

Brigada Specială de Intervenţie ,,Vlad Ţepeş” este unitatea de elită a Jandarmeriei, structură specializată a Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Aceasta are, printre altele, atribuţii în domeniul prevenirii şi combaterii actelor de terorism şi criminalitate organizată.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO