Eveniment

Lupta la varf intre avocati pentru Fondul Proprietatea

21.02.2006, 20:43 14

Unele din cele mai importante case de avocatura internationale au depus scrisori de intentie pentru a participa la licitatia desfasurata de Fondul Proprietatea pentru selectarea consultantului juridic.

Cele 13 firme care se lupta pentru a obtine contractul cu Fondul Proprietatea sunt : Berwin Leighton Paisner LLP, Crowell Moring, Norton Rose, Clifford Chance, Eversheads LLP, Linklaters, Latern Corporation Limited, Allen & Overy, Shearman & Sterling, Joan Leopold, Hayhurst Robinson, Freshfields Bruckhaus Deringer si Salans. Firmele au ca termen mijlocul lunii martie pentru a-si depune ofertele.

Principalul criteriu de selectie este reprezentat de experienta in constituirea unui fond de investitii in valoare de cateva sute de milioane de euro. Consultantul juridic international va avea printre atributii redactarea caietului de sarcini pentru Managerul de Fond si organizarea licitatiei pentru selectia acestuia. De asemenea, va organiza o serie de conferinte care vor anunta lansarea Fondului pe piata si va oferi consultanta pentru toate negocierile in care Fondul va fi implicat.

"Ne bucura interesul exprimat de cele 13 companii de avocatura internationale si speram ca vom reusi sa alegem consultantul juridic pana la sfarsitul lunii martie, conform calendarului initial. Autoritatea pentru Achizitii Publice si-a exprimat punctul de vedere cu privire la procesul selectiei, iar la sfarsitul acestei saptamani urmeaza sa primim si pozitia Ministerului de Finante", a declarat Nicolae Ivan, presedintele Consiliului de Supraveghere al fondului.

Fondul Proprietatea urmeaza sa fie listat la BVB si la o bursa intenationala. Fondul a fost creat anul trecut ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de catre regimul comunist carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate si are in portofoliul sau actiuni la 114 companii romanesti, precum CEC, Petrom, Electrica, Distrigaz, RomTelecom, CFR, Tarom si Alro si din creantele Romaniei fata de 14 state. Fondul ar urma sa primeasca si contravaloarea unui pachet de 4% din BCR. Capitalul social al fondului este in prezent de 3,99 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO