Eveniment

Luptă între instituţiile statului: George Brăiloiu trebuie acum să decidă cui îi donează lotul Cioran

Luptă între instituţiile statului: George Brăiloiu trebuie acum să decidă cui îi donează lotul Cioran

Autor: Mediafax

09.04.2011, 10:50 41

Omul de afaceri George Brăiloiu, care a cumpărat ansamblul demanuscrise şi documente ale lui Emil Cioran, joi seară, la olicitaţie la Paris, a spus la RFI că a fost contactat de MinisterulCulturii şi de Academia Română pentru aceste obiecte, dar urmeazăsă decidă cărei instituţii le va dona, informează Mediafax.

George Brăiloiu spune că va decide cine va intra posesiadocumentelor abia după ce se va consulta cu "persoane avizate".Totodată, George Brăiloiu a declarat la RFI că a fost contactat deMinisterul Culturii, vineri după-amiază, dar şi de preşedinteleAcademiei Române, şi a discutat de asemenea cu reprezentanţiiBibliotecii Centrale Universitare (BCU) din Capitală. Aceasta dinurmă a participat, de altfel, la licitaţia de la Paris, alături deTeleviziunea Română.

"Am fost contactat şi de la Ministerul Culturii din parteadomnului ministru şi cu cei de la Biblioteca Centrală Universitarăam discutat, m-au felicitat, ei au fost competitorii mei. Nu ştiamevident...", a spus Brăiloiu la Radio France Internationale (RFI)."Săptămâna viitoare deja am stabilit o întâlnire cu preşedinteleAcademiei, o să discut cu oameni avizaţi, pentru că eu nu suntavizat şi o să iau o decizie în consecinţă", a adăugat el.

George Brăiloiu mai spune că este prima dată când participă la oastfel de licitaţie.

"Am decis să particip la licitaţie aflând că statul român nuparticipă. Intenţia mea a fost să cumpăr tot fondul, am şi reuşitdupă cum se vede şi de altfel să rămână secretă identitatea mea...Motivul a fost acela de a le dona statului român, de a le aduceacasă", a mai declarat omul de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO