Eveniment

Lupta continuă: Preşedintele blochează rectificarea, PSD spune că merge înainte

Lupta continuă: Preşedintele blochează rectificarea,...

Autor: Iulian Anghel

05.09.2018, 00:07 952

Rectificarea bugetară anunţată de Ministerul Finanţelor este blocată după ce marţi preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să-şi dea acordul pe proiect, nemulţumit de tăierile operate în bugetele instituţiilor din zona securităţii naţionale.

Bugetul rectificat prevede venituri suplimentare faţă de prevederile iniţiale, de 8,8 mld. lei şi cheltuieli în plus de 9,9 mld. lei. SRI pierde 110 mil. lei din bugetul de 2,3 mld. lei al instituţiei, motiv pentru care preşedintele a suspendat şedinţa CSAT , instituţie condusă de şeful statului, care trebuie să-şi dea avizul pe bugetele instituţiilor de apărare. Preşedintele a susţinut că a oferit astfel ocazia guvernului de a veni cu un proiect mai bun.

Ministrul finanţelor Eugen Teodorovici a ameninţat însă că guvernul va adopta ordonanţa de rectificare fără avizul CSAT întrucât, spune el, „Guvernul are obligaţia de a cere şi nu de a aştepta un aviz din partea CSAT“.

„Orice întârziere a rectificării bugetare poate crea efecte negative. Parte de salarii, în septembrie, rămâne neacoperită pentru entităţi la nivel public. Dacă se mentine blocajul, parte de investiţii poate să aibă de suferit şi cu blocaje în derularea de proiecte publice“, a susţinut Teodorovici. Întrucât nu există precedent, nu este clar în ce măsură guvernul îşi poate permite să adopte un buget fără a lămuri toate aspectele lui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO