Eveniment

Luni Bucureştiul ar putea fi în haos, exact când studenţii încep facultăţile: Din cauza datoriilor uriaşe ale Metrorex, circulaţia trenurilor ar putea fi oprită

Luni Bucureştiul ar putea fi în haos, exact când...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

26.09.2019, 17:40 2112

Compania Alstom, furnizor de servicii de întreţinere, a notificat Metrorex pentu plata unor facturi restante de 132 de milioane de lei, iar dacă plăţile nu vor fi făcute, firma îşi va reduce activitatea de săptămâna viitoare, a declarat pentru MEDIAFAX Gabriel Stanciu, directorul Alstom Transport. 

Situaţia ar putea afecta transportul cu metroul. Metrorex nu a mai făcut plăţi din octombrie anul trecut pentru serviciile de mentenanţă prestate de Alstom.

Directorul spune că în cazul suspendării executării serviciilor, Alstom va executa minimul legal impus din activitate. „Metrorex va trebui să asigure o treime din serviciul public şi ne va notifica ce vrea, pentru a putea asigura acest lucru. Noi s-ar putea să lucrăm mai mult sau mai puţin. Nu am ajuns acolo, încercăm să rezolvăm în mod amiabil, Metrorex încearcă să găsescă măcar o parte din bani până luni. Dacă situaţia va continua, vom opri din lucru”, a spus Stanciu.

Diretorul Alstom spune că firma sa a ajuns la pragul maxim de expunere, iar creditele sunt scumpe, de unde nevoia de bani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO