Eveniment

Lumi paralele: Cum să dezvolţi judeţele când consiliile judeţene nu ştiu care sunt cele mai mari investiţii sau cei mai mari angajatori

Mediafax Foto

Mediafax Foto

07.04.2017, 00:07 314

Ruptura economică între judeţele României este evidentă, dar cine şi cum o poate atenua în condiţiile în care consiliile judeţene nu au „atribuţii” să-şi cunoască investitorii şi marii angajatori din judeţ?

Ziarul Financiar a trimis un chestionar către toate consiliile judeţene din România din dorinţa de a vorbi despre proiectele de investiţii din fiecare judeţ, despre marii angajatori, despre oamenii responsabili de atragerea investiţiilor.

Cum arată economia judeţelor văzută din interior? Ce fac şefii de consilii judeţene pentru a-i atrage pe investitori? Se luptă Dâmboviţa şi Giurgiu, două judeţe vecine, să convingă un potenţial furnizor al Arctic Găeşti să facă o fabrică în judeţ?

Nu. Nu se luptă. Spun că nu au atribuţii în acest sens. Consiliile judeţene au atribuţii legate de investiţiile publice, cele private nu intră în „fişa postului”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO