Eveniment

LukOil Petrotel vrea o piata de desfacere de 350 de benzinarii

13.05.2004, 00:00 37

Petrotel Ploiesti, una dintre cele mai mari rafinarii de pe piata romaneasca, aflate in proprietatea grupului rus Lukoil, ar avea nevoie de o piata de desfacere de circa 350 de benzinarii in Romania pentru a ajunge la functionarea optima, a declarat, marti, Vladimir Zdobonov, directorul general al rafinariei detinute de grupul LukOil.
In prezent, grupul rus opereaza 230 de benzinarii, retea de distributie care ar putea ajunge la 300 de unitati pina la sfirsitul anului.
Redeschiderea rafinariei va avea loc la sfirsitul lunii mai, incheierea tuturor lucrarilor fiind prevazuta pentru luna iulie.
Capacitate anuala de rafinare va fi de 2,5 milioane tone de titei, fata de 3,5 milioane tone in momentul opririi.
Pe langa piata interna, sunt vizate si pietele externe din Republica Moldova, unde grupul rus detine 80 de benzinarii, respectiv Ungaria.
Lucrarile de modernizare au constat in montarea de echipamente pentru reducerea emisiilor poluante, productia de carburanti care sa respecte normele Euro 3 si tratarea apelor reziduale.
LukOil a achizitionat, in anul 1998, pachetul majoritar de actiuni detinut de fostul Fond al Proprietatii de Stat la societatea Petrotel. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO