Eveniment

Ludovic Orban: Singura soluţie politică onorabilă este refacerea coaliţiei

Ludovic Orban: Singura soluţie politică onorabilă este...

Autor: Andreea Tobias

08.09.2021, 12:30 58

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, declară că există o singură soluţie politică „onorabilă” pentru România şi PNL, respectiv refacerea coaliţiei de guvernare. Plenul reunit al Parlamentului convocat de Orban şi Dragu nu are ordinea de zi stabilită, afirmă liderul liberal.

Ludovic Orban a declarat miercuri că PNL a promis în campania electorală 4 ani de pace şi stabilitate, în care să se facă reformă.

„Trebuie să ne reîntoarcem la ce am promis românilor. Azi românii se uită la noi şi nu înţeleg de ce a apărut această criză politică, de ce problemele cu care se confruntă nu sunt rezolvate aşa cum se aşteaptă”, spune Orban.

Printre probleme Orban a menţionat valul de scumpiri în sectorul energiei, la alimente şi materiale de contrucţii, creşterea inflaţiei şi intrarea în valul 4 al pandemiei.

„Fac apel catre toţi liderii politici să analizeze situaţia în care ne găsim şi să se implice pentru rezolvarea cât mai rapidă a crizei. Din punctul meu de vedere există o singura soluţie politică onorabilă pentru România şi PNL: refacearea coaliţiei de guvernare care s-a constituit după alegeri”, a susţinut liderul PNL.

Acesta a menţionat ca soluţii şi programul de guvernare „la nivelul provocărilor” şi menţinerea PNL în poziţia de principal partid de guvernământ.

În ce priveşte convocarea plenului reunit al Parlamentului, Orban a spus că aşa era legal.

„Convocarea nu cuprinde ordinea de zi, nu este în regulament stabilirea ordinii de zi atunci când se convoacă. Pentru stabilirea ordinii de zi vom convoca Birourile Permanente Reunite, care au acest atribut. Este o obligaţie constituţională a preşedintilor celor două camere de a convoca plenul pentru a permite respectarea Constituţiei”, a adăugat Orban.

Ludovic Orban şi Anca Dragu au convocat pentru joi după-amiază plenul reunit al Parlamentului. Cei doi au invocat decizii ale CCR pentru a trimite moţiunea la dezbaterea şi votul parlamentarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO