Eveniment

Ludovic Orban, premierul României: Se suplineşte lipsa de personal din sistemul medical prin detaşări

Ludovic Orban: S-a făcut apel la voluntariat, şi dacă nu s-au completat efectivele, s-au emis ordine de comandant privind detaşarea. Nu vor mai fi întârzieri în realizarea anchetelor epidemiologice

Ludovic Orban: S-a făcut apel la voluntariat, şi dacă nu s-au completat efectivele, s-au emis ordine de comandant privind detaşarea. Nu vor mai fi întârzieri în realizarea anchetelor epidemiologice

Autor: Răzvan Botea

03.08.2020, 00:05 167

♦ Purtarea măştii devine obligatorie în aer liber în 11 judeţe din ţară, inclusiv pe faleza de la mare ♦ Programul teraselor şi cluburilor, restricţionat în mai multe judeţe din ţară.

În acest weekend premierul Ludovic Orban a anunţat că personalul medical va fi suplimentat prin detaşări. Astfel, zeci de detaşări au intrat în vigoare de sâmbătă în sistemul medical pentru a suplini lipsa de personal din DSP-uri, spitale, secţii ATI şi servicii de ambulanţă.

„Am avut o perioadă în care nu am putut apela la detaşări. Foarte multe DSP-uri, spitale şi secţii de ATI, servicii de ambulanţă au avut grave probleme de personal. Odată cu restabilirea dreptului legal de a apela la sistemul de detaşări, deja sunt emise ordine începând cu 1 august. Sunt zeci de detaşări dispuse prin ordinul comandantului, efectivele DSP, serviciile de ambulanţă, spitalele vor avea personal“, a declarat Ludovic Orban, citat de Mediafax.

El a precizat că se vor lua oameni de la alte spitale, din reţeaua şcolară sau din rândul medicilor rezidenţi.

„S-a făcut apel la voluntariat, şi dacă nu s-au completat efectivele, s-au emis ordine de comandant privind detaşarea. Nu vor mai fi întârzieri în realizarea anchetelor epidemiologice“, a mai spus Ludovic Orban.

Numărul de cazui noi zilnice de infectări cu coronavius rămâne la peste 1.000. Duminică, până la ora 13:00, ultima informare a Grupului de Comunicare Strategică, au fost confirmate 1.075 de cazuri noi de coronavirus în România, din circa 14.200 de teste.

Purtarea măştii de protecţie în aer liber, în zonele aglomerate, a devenit obligatorie în 11 judeţe din ţară: Argeş, Dâmboviţa, Galaţi, Braşov, Vâlcea, Iaşi, Călăraşi, Prahova, Buzău, Constanţa, Vrancea şi Timiş. Autorităţile locale sunt cele care decid în ce spaţii din judeţ se instituie această regulă. De asemenea, programul teraselor, barurilor şi al operatorilor de jocuri de noroc va fi limitat, începând de duminică, în judeţele Argeş, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Galaţi şi municipiul Bucureşti. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a stabilit zonele în care este limitat programul teraselor, barurilor, operatorilor de jocuri de noroc şi altora asemenea, cu scopul limitării răspândirii noului tip de coronavirus (boala COVID-19). 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO