Eveniment

Ludovic Orban lămureşte dilema amenzilor: Nu înseamnă că nu se mai dau, numai că se dau la nivelul anterior ordonanţei

Ludovic Orban lămureşte dilema amenzilor: Nu înseamnă...

Autor: Cosmin Pirv

07.05.2020, 13:22 421

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, la Craiova, că faptul că CCR a declarat amenzile date în starea de urgenţă neconstituţionale, nu înseamnă că acum nu se mai dau amenzi, numai că se dau la nivelul anterior ordonanţei.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, la fabrica Ford, că amenzile au fost majorate pentru a creşte gradul de conformare la reguli.

„Sunt amenzile care au fost incluse în ordonanţă. Noi am mărit amenzile pentru a creşte gradul de conformare la reguli. Faptul că s-a luat această decizie a CCR, trebuie să aşteptăm motivarea, nu înseamnă că nu se dau amenzi, numai că se dau amenzile la nivelul anterior ordonanţei”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a precizat că la nivelul Guvernului se face o analiză a încasărilor din amenzi şi că o decizie privitoare la acestea va fi luată de Executiv.

Judecătorii Curţii Constituţionale a României au decis, miercuri, că amenzile date pentru nerespectarea stării de urgenţă sunt neconstituţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO