Eveniment

Ludovic Orban: Iveco a început construcţia unei fabrici de 50 de milioane de euro în Dâmboviţa, unde va asambla camioane pentru Armata României

Ludovic Orban: Iveco a început construcţia unei fabrici...

Autor: Gabriel Pecheanu

19.02.2021, 17:13 23880

Iveco doreşte să îşi intensifice prezenţa în România, inclusiv prin deschiderea unui birou regional, după ce a început, recent, construcţia unei fabrici de camioane în Dâmboviţa, unde va asambla camioanele pentru armata României, anunţă liderul PNL, Ludovic Orban.

„Am avut, astăzi, la Parlament, împreună cu preşedintele Senatului, Anca Dragu, o întâlnire cu reprezentanţii IVECO, o companie care a decis, într-o perioadă dificilă, legată de pandemia de coronavirus, să investească în ţara noastră. Eforturile guvernului PNL de a menţine economia românească pe un trend ascendent au avut ca efect pozitiv încrederea investitorilor de a-şi lansa noi proiecte în România”, scrie pe Facebook Ludovic Orban.

El precizează că IVECO a început, recent, construcţia unei fabrici de camioane în Dâmboviţa, unde va asambla camioanele pentru armata României, o investiţie de aproximativ 50 de milioane de euro, şi care va crea în primă fază 200 de locuri de muncă directe în această capacitate de producţie.

„Am fost bucuros să aflu de la reprezentanţii companiei că doresc să îşi intensifice prezenţa în România, inclusiv prin deschiderea unui Birou Regional în ţara noastră. Prioritatea actualei coaliţii de guvernare o reprezintă investiţiile, singura şansă de dezvoltare a României”, conchide Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO