Eveniment

Ludovic Orban explică cum a plătit creditul de 10.000 de euro cu 3.000 de lei pe lună: Sigur că în viaţă ai ani mai buni, ani mai răi. Sunt un om simplu, care pot spune chiar că sunt auster şi cheltuielile pe care le fac sunt cheltuielile pe care le face orice om normal

Ludovic Orban explică cum a plătit creditul de 10.000...

Autor: Diana Grigore

05.12.2019, 14:02 2245

Ludovic Orban a afirmat, joi, că datoria de 10.000 de euro pe care o avea în urma unui credit nu mai apare în declaraţia de avere, deoarece aceasta a fost achitată. Premierul a precizat că datoria nu a fost achitată în anul 2018, când a avut venituri de aproximativ 3.000 de lei pe lună.

„Păi normal că nu a mai apărut, pentru că a fost achitată”, a spus Ludovic Orban, întrebat cum a reuşit să achite suma de 10.000 de euro pe care o avea datorie în anul 2017.

Întrebat din ce bani a achitat creditul, în condiţiile în care a avut un venit de aproximativ 3000 de lei în anul 2018, premierul a răspuns: „Păi nu a fost achitată în 2018”.

Şeful Executivului a afirmat, totodată, că e un om modest şi că a cheltuit precum „un om normal”.

„Sunt un om simplu, care pot spune chiar că sunt auster şi cheltuielile pe care le fac sunt cheltuielile pe care le face orice om normal. Sigur că în viaţă ai ani mai buni, ani mai răi, luni mai bune, luni mai rele, nu întotdeauna trăieşti strict din venitul pe care îl încasezi pe parcursul unui an, ci şi din veniturile pe care le-ai avut anterior sau din alte cheltuieli. Eu sunt după 30 de ani de carieră în viaţă publică, perioada în care am deţinut funcţii extrem de importante în statul român, de la viceprimar general al Capitalei până la funcţia de ministru al Transporturilor, preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, parlamentar, acum prim-ministru. Ce puteţi vedea este că mă trăit strict din indemnizaţia pe care am primit-o pentru funcţiile publice pe care le-am deţinut, şi cred că asta este lucrul cel mai important. Faptul că au existat anumite, să le spunem, perioade în care să spun nu am înregistrat venituri, şi aici vreau să reţineţi că nu m-am dus şi nu am cerut nici un ajutor de şomaj în perioada respectivă. Iar în marte parte faptul că pe unele companii s-a pus presiune signifiantă din cauza faptului că au îndrăznit să facă un contract de muncă cu mine a arătat totuşi anormalitatea statului român, condus de PSD”, a adăugat Orban.

Ludovic Orban şi-a publicat declaraţia de avere şi potrivit documentului premierul a obţinut venituri în 2018 de aproximativ 3000 de lei pe lună.

Potrivit declaraţiei de avere din 19.01.2017 publicată pe site-ul Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban avea un credit contractat în anul 2014 în valoare de 10.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO