Eveniment

Ludovic Orban, după ce Iohannis anunţă convocarea partidelor săptămâna viitoare: Soluţionarea crizei este o urgenţă, nu trebuie să aibă loc peste o săptămână, două

Ludovic Orban, după ce Iohannis anunţă convocarea...

Autor: Mediafax

06.10.2021, 16:41 60

Ludovic Orban susţine că soluţionarea crizei guvernamentale este o urgenţă şi ţine exclusiv de voinţă şi bună-credinţă, iar soluţia este refacerea coaliţiei de guvernare în jurul PNL. Reacţia fostului preşedinte al PNL vine după ce Klaus Iohannis a anunţat convocarea partidelor săptămâna viitoare.

„Soluţionarea crizei politice şi guvernamentale este o urgenţă naţională şi trebuia să aibă loc imediat, nu peste o săptămână, două sau trei. Ieşirea din acest impas politic este o chestiune care ţine exclusiv de voinţă şi bună-credinţă, nu de presupuse exerciţii de reflecţie şi penitenţe din partea partidelor”, susţine Ludovic Oban.

În opinia lui, soluţia este clară, simplă: „refacerea coaliţiei de guvernare în jurul Partidului Naţional Liberal, împreună cu USR-PLUS, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale”.

„Totodată, este chiar cel mai prost moment pentru a face experimente politice cu cineva care să înveţe acum să conducă un Guvern. Alternativa, în actuala ecuaţie şi configuraţie parlamentară, este ca PNL să ajungă în Opoziţie, ceea ce se va întâmpla într-un orizont de timp nu foarte îndepărtat, dacă în acest moment apelează la susţinerea parlamentară a PSD. Este aritmetică parlamentară simplă pentru oricine este lucid şi evaluează obiectiv un astfel de scenariu”, mai spune Orban.

Acesta îi îndeamnă pe toţi actorii politici şi instituţionali să dea dovadă de maturitate şi responsabilitate în deciziile care vor urma pentru că acestea vor afecta pe termen lung atât viitorul României, cât şi viitorul Partidului Naţional Liberal.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că va convoca partidele la consultări abia săptămâna viitoare, pentru a le da timp să se întrunească şi să găsească „abordări mature”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO