Eveniment

Ludovic Orban despre planurile de după 15 mai: S-a discutat posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă sau la şcoală

Ludovic Orban despre planurile de după 15 mai: S-a...

Autor: Cosmin Pirv

24.04.2020, 11:54 94

Premierul Ludovic Orban a declarat, la finalul întâlnirii pe care a avut-o vineri dimineaţa, la sediul Ministerului de Interne cu specialişti în epidemiologie, că s-a discutat despre posibilitatea efectuării unui triaj la locurile de muncă şi în şcoli prin luarea temperaturii.

Premierul Ludovic Orba a declarant, vineri, la finalul şedinţei Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României, că s-a discutat metodologia care va fi aplicată odată cu relaxarea restricţiilor.

„Pe fiecare măsură de relaxare va exista o analiză. S-au discutat foarte multe idei bune, de exemplu posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă sau şcoală prin luarea temperaturii. Aplicarea acestei măsuri presupune o pregătire, generalizarea unor astfel de aparate de măsurare a temperaturii. La aeroporturi, termoscanerele ar putea să fie folosite şi la sosire şi la plecare”, a declarant Orban.

Acesta a precizat că şi elevii vor fi obligaţi să poarte măşti la şcoală.

„Preşedintele a anunţat că obligativitatea de purtare a măştii este pentru spaţii inchise. Dacp se vor deschide şcolile, copiii vor fi obligaţi să poarte şi ei”, a mai spus şeful Guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO