Eveniment

Ludovic Orban despre capacitatea de testare a României: Capacitatea este mult mai mare decât numărul de teste efectuate în prezent. Capacitatea este de aproximativ 8000 de teste

Ludovic Orban despre capacitatea de testare a României:...

Autor: Andreea Burnar

23.04.2020, 15:09 143

Premierul Ludovic Orban a recunoscut, joi, că în România nu se testează pentru noul coronavirus la capacitate maximă. Ţara noastră are o capacitate maximă de prelucrare a 8000 de teste, însă, zilnic se fac aproximativ 5000.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, după vizita de lucru de la Institutul Cantacuzino, că, deşi capacitatea este de 8.000 de teste pe zi, nu se testează la capacitate maximă în România. Potrivit datelor oficiale, în ţara noastră se prelucrează aproximativ 5000 de teste pe zi.

„Capacitatea este mult mai mare decât numărul de teste efectuate în prezent. Capacitatea este de aproximativ 8000 de teste, astăzi, în 61 de centre, obiectivul nostru este să creştem în continuare capacitatea de testare, să putem testa cât este nevoie, conform protocolului”, a spus Ludovic Orban.

Legat de laboratorul Institutului în care se fac testări pentru COVID-19, Orban a spus că acesta are o capacitate de 500 de teste pe zi.

„Ne-am pus la curent cu situaţia şi cu proiectele Institutului. În privinţa laboratorului în care se fac testări pentru COVID-19, laboratorul are o capacitate de 500 de teste pe zi, care poate fi crescută în funcţie de necesităţi. Am vizitat laboratorul de bio-securitate care este funcţional”, a declarat premierul.

Premierul Ludovic Orban a mai anunţat că există mai multe proiecte la Institutul Cantacuzino şi că se va realua producţia de vaccin antigripal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO