Eveniment

Ludovic Orban anunţă reluarea producţiei vaccinului antigripal la „Cantacuzino”

Ludovic Orban anunţă reluarea producţiei vaccinului...

Autor: Otilia Serescu

23.04.2020, 10:36 63

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, după vizita la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, că va fi reluată producţia vaccinului antigripal la acest institut, fiind necesară achiziţionarea unui singur echipament.

„Există mai multe proiecte: reluarea producţiei vaccinului antigripal. Există un singur echipament lipsă. După achiziţionarea lui se va trece la pregătirea liniei de fabricaţie”, a spus, joi, şeful Executivului.

Şeful Guvernului a mai spus că, cel mai probabil, producţia va începe în anul 2021.

De asemenea, arată sursa citată, este în curs de pregătire un nou produs, care va fi lansat pe piaţă.

„E vorba de un imouno-modulator, care reglează nivelul de anticorpi din organism”, a mai spus Orban.

Conform sursei citate, la „Cantacuzino”, există un proiect care va fi finanţat din fonduri UE, „prin care se va urmări capacitatea de producere a vaccinului tetravalent”.

În privinţa laboratorului de la Institutul „Cantacuzino”, acesta are o capacitate de 500 de teste pe zi, pentru COVID-19, care poate fi crescută.

„Apreciez activitatea febrilă care se desfăşoară aici. Apreciez în mod deosebit activitatea noului manager şi am încredere că echipa de aici are capacitatea de a reda misiunea pe care Institutul Cancauzino trebuie să o aibă în România”, a spus Orban.bucu

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO