Eveniment

Ludovic Orban anunţă oficial: Punctul de pensie va creşte abia de la 1 ianuarie 2022. ”Am discutat şi de procedura de recalculare a punctului de pensie, astfel încât să facă dreptate pentru pensionari”

Ludovic Orban anunţă oficial: Punctul de pensie va...

Autor: Mediafax

08.02.2021, 14:51 2337

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a spus că punctul de pensie va creşte doar în 2022, la 1 ianuarie, fiind de părere că sistemul de creştere a punctului de pensie în vară – toamnă a adus deservicii.

„Punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022”, a spus Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă la Parlament.

Acesta este de părere că sistemul de majorare a punctului de pensie în vară – toamna nu a fost bun pentru pensionar.

„Sistemul acesta de a creşte punctul de pensie în iulie – septembrie a provocat foarte multe anomalii, a provocat foarte multe discrepanţe în ceea ce priveşte cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu o contributivitate similară. Am discutat şi de procedura de recalculare a punctului de pensie, astfel încât să facă dreptate pentru pensionari, o procedură care începe şi care se va derula într-un ritm cât de alert este posibil”, a spus Orban.

Preşedintele PNL a spus, în privinţa procedurii de recalculare că urmăreşte un lucru foarte simplu şi anume dacă un pensionar are o contribuţie similară, trebuie să aibă aceeaşi pensie, indiferent de anul în care s-a pensionat.

În privinţa pensiei speciale, preşedintele PNL a spus că în planul Guvernului există obiectiv realizarea unui proiect de lege al pensiilor care va cuprinde şi reglementări privitoare la pensiile speciale, pensiile de serviciu, pensiile ocupaţionale

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO