Eveniment

Ludo Van der Heyden, Chaired Professor la INSEAD: „Guvernanţa este total diferită de executare, este cheia schimbării companiei şi oportunitatea de a atinge misiunea ei”

Ludo Van der Heyden, Chaired Professor la INSEAD:...

Autor: Florentina Niţu

01.10.2019, 11:52 83

Guvernanţa corporativă reprezintă relaţiile dintre conducerea executivă a companiei, administratori şi acţionari, astfel încât să fie atinsă misiunea firmei. Ea constă în responsabilitatea tuturor actorilor din companie să mergă în direcţia corectă pentru a bifa obiectivele. Totuşi, guvernanţa corporativă este total diferită de executare, spune Ludo Van der Heyden, chaired professor of corporate governance and founder of the INSEAD Corporate Governance Centre.

„Guvernanţa corporativă este un nou cuvânt: o necessitate, o opţiune sau un lux? Este o necesitate, deoarece oameni ar trebi să fie responsabili. Este o opţiune, pentru că dacă totul merge bine îi lăsăm pe oameni să conducă. Este un lux, pentru că reprezintă calitatea companiei. Guvernanţa este total diferită de executare, este cheia schimbării companiei şi oportunitatea de a-şi atinge misiunea”, a spus Ludo Van der Heyden în cadrul evenimentului „From Family Business to Corporation”, organizat de MedLife în asociere cu Bursa de Valori de la Bucureşti, astăzi, 1 octombrie, la hotelul Hilton. Ziarul Financiar este partener media.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO