Eveniment

Lucratorii cu activitati independente vor depune online declaratiile fiscale

19.12.2007, 18:27 19

Persoanele care obtin venituri din activitati independente vor putea depune incepand cu anul viitor declaratiile fiscale pe internet, putand ulterior face si plata pentru obligatiile fiscale respective tot pe internet, a declarat ieri Daniel Chitoiu, presedintele Fiscului (ANAF).
Sistemul informatic necesar pentru aceste operatiuni este in prezent in faza de implementare, a spus el, cel mai probabil proiectul urmand sa fie finalizat in iulie anul viitor.
In paralel, Fiscul va extinde si posibilitatea de a depune declaratiile fiscale si a face platile aferente si pentru contribuabilii persoane fizice, operatiune ce se va termina cel mai probabil pana la finele anului viitor, a precizat seful Fiscului.
In prezent, doar firmele din Bucuresti, Ilfov si alte zece judete pot depune declaratiile fiscale pe internet, acoperirea acestui serviciu urmand sa fie extinsa pe parcursul anului viitor.
Chitoiu a mai precizat ca Fiscul a colectat in primele 11 luni ale acestui an venituri bugetare cu 1,5% din PIB (aproape 1,8 miliarde de euro) mai mari decat cele de anul trecut. Daca ponderea se pastreaza pana la finele anului, veniturile colectate de ANAF vor creste la nivelul anului 2007 cu circa 22%-23% fata de cele incasate anul trecut, a mai spus seful Fiscului.
El a declarat ca unul dintre principalele obiective ale institutiei sale pentru 2008 este reducerea evaziunii fiscale in zona produselor petroliere, acest domeniu avand inca un grad semnificativ de evaziune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO