Eveniment

Lucian Barbu, NNDKP: Grupurile de firme care vor să aplice pentru consolidarea fiscală ar trebui să depună dosarele până la finalul lunii octombrie

ZF/NNDKP Legal & Tax – ediţia a 6-a: Care va fi impactul PNRR în economie şi business, care sunt schimbările fiscale şi legislative care vor veni?

Lucian Barbu, NNDKP

Lucian Barbu, NNDKP

Autor: Răzvan Botea

12.10.2021, 10:30 143

„Grupul fiscal trebuie constituit pe o perioadă de minim 5 ani.”

Lucian Barbu, partener în cadrul NNDKP Consultanţă Fiscală, a spus, în cadrul cele de-a şasea ediţii a evenimentului ZF/NNDKP Legal & Tax, că recomandă grupurilor de companii care vor să aplice pentru măsura de consolidare fiscală a profiturilor şi pierderilor să facă analiză de oportunitate şi să depună dosarele până la finalul lunii octombrie 2021.

„E important să vorbim de consolidarea fiscală deoarece, pentru a putea fi aplicată începând cu ianuarie 2022, ar trebui ca membrii grupului să depună o cerere la organul fiscal cu 60 de zile înainte de începerea punerii în aplicare a sistemului. Acest lucru înseamnă că la început de noiembrie, în 2 noiembrie ar fi ultima dată când ar putea fi depusă cererea. Contribuabilii care doresc să aplice pentru acest sistem ar trebui ca în următoarele trei săptămâni să depună cererea.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO