LIVE: ZF IT Generation. Start-up Pitch. Cum îi poate ajuta tehnologia pe părinţi în alegerea şi gestionarea celor mai potrivite activităţi extraşcolare pentru copiii lor? Aflaţi mai multe detalii de la Alina Caburgan, cofondator Parent’s Advisor
Eveniment

Lovitură de teatru: Un fost bancher dă în judecată cunoscuta bancă elveţiană Credit Suisse pentru că nu l-a apărat într-un caz de spionaj din România unde a fost condamnat la 10 ani de închisoare. El cere băncii daune de 82 mil. euro, afirmând că reputaţia i-a fost distrusă şi acum nu se poate angaja nici ca şofer la Uber

Vadim Beniatov, un bancher care a lucrat în anii 2000 pentru gigantul elveţian Credit Suisse, a dat în judecată banca la Tribunalul de la Londra, susţinând că nu l-au apărat într-un caz controversat de spionaj în România, unde a fost arestat şi ulterior condamnat la 10 ani de închisoare. 

El a fugit din România şi nu a făcut nicio zi de închisoare.

Acest caz face obiectul unui articol în Financial Times de miercuri, 11 decembrie.

Vadim Beniatov, care are şi cetăţenie americană, a fost şeful departamentului de pieţe emergente din Europa, când banca elveţiană încerca să obţină un contract pentru a intermedia vânzarea unui pachet de acţiuni la Petrom, pe care statul trebuia să îl ofere salariaţilor.

Credit Suisse a solicitat Tribunalului de la Londra să rununţe la proces deoarece nu prezintă „nicio perspectivă reală de succes”. Beniatov, care câştiga un salariu de 400.000 de euro plus bonusuri, şi-a menţinut în mod constant inocenţa, declarând ca investigaţia internă din cadrul Credit Suisse l-a dezminţit de orice nelegiuire.

În 2006, perioadă în care lucra în România, Beniatov a fost arestat de către Serviciul Român de Informaţii şi închis timp de 56 de zile fără să a fi judecat. Ulterior, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru spionaj în timpul regimului Ceauşescu, legea care avea să îl închidă fiind revocată odată România s-a alăturat Uniunii Europene. Beniatov a părăsit România şi nu şi-a dus la capăt nicio zi din pedeapsă.

Credit Suisse a declarat că presupusele pierderi ale domnului Beniatov nu a fost cauzate de o breşă în interiorul activităţilor de la muncă, ci de către condamnarea din România.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.