Eveniment

Lovitură dură în sistemul bancar: Banca care închide 300 de sucursale şi concediază sute de oameni

Lovitură dură în sistemul bancar: Banca care închide...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

02.12.2017, 11:46 5502

SocGen, a treia cea mai mare bancă de retail din Franţa în funcţie de venit, a anunţat, la începutul anului 2016, că va reduce numărul angajaţilor cu 2.500. În prezent, instituţia are 23.000 de angajaţi în reţeaua de retail.

„Sunt convins că sectorul bancar european trece printr-un fel de revoluţie industrială, care va dura, probabil, următorii 10 ani”, a declarat Frédéric Oudéa, director executiv al Société Générale, pentru Financial Times.

Oudéa preconizează că transformarea va fi cauzată de mediul digital, de reglementările suplimentare şi de schimbările de politici generate de probleme precum schimbările climatice.

Oudéa susţine că băncile europene au dezavantajul de a se confrunta nu numai cu capitalul global şi cu cerinţele de lichidităţi, ci şi cu regulile Uniunii Europene în materie de plăţi şi protecţie a datelor. „Aici este o schemă unică de reglementare care înseamnă că băncile europene se confruntă cu o provocare mai mare decât omologii lor din Statele Unite sau Asia”, a spus Oudéa.

Banca va menţine ţinta de creştere de 3% a venitului pe an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO