Eveniment

Lovitură de teatru: Cine este Vanessa Youness, personajul misterios acuzată de DNA că ar fi primit un milion de euro mită pentru a interveni în Dosarul Microsoft

Lovitură de teatru: Cine este Vanessa Youness,...

Autor: Mediafax

31.01.2019, 00:00 4496

DNA a trimis-o în judecată pe Vanessa Amal Youness, pentru trafic de influenţă, ea fiind acuzată că ar fi primit un milion de euro de la un om de afaceri pentru a interveni pe lângă un înalt demnitar pentru aprobarea unor documente privind licenţele IT din şcoli.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, a Vanessei Amal Youness pentru trafic de influenţă. Aceasta este o cauză din amplul dosar Microsoft.

„ În perioada februarie – august 2011, inculpata Youness Amal Vanessa a pretins şi ulterior a primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro, promiţând că va interveni pe lângă un înalt demnitar în vederea aprobării unor documente ce priveau licenţele IT pentru produse utilizate de către Ministerul Educaţiei Naţionale în şcoli. Documentaţia respectivă a fost aprobată la data de 06 iulie 2011, independent de presupusele demersuri ale inculpatei, menţionate mai sus. Cu toate acestea, inculpata a primit banii pretinşi, în două tranşe, printr-un intermediar, astfel: suma de 720.621 euro a fost virată în contul unei societăţi controlată de Youness Amal Vanessa, exact în ziua în care Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a primit confirmarea oficială a aprobării documentelor respective (14.07.2011); restul sumei i-a fost înmânată inculpatei în numerar”, arată DNA, printr-un comunicat de presă.

În dosar, s-a dispus sechestrului asigurator, asupra mai multor bunuri imobile (4 terenuri, 6 apartamente, 2 garaje, etc.) ale Vanessei Youness.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine sechestrul pe bunuri.

În piaţă nu se ştie aproape nimic despre acest nume: Vanessa Youness. În schimb, Cancan a publicat miercuri seară în premieră naţională poze cu Vanessa Youness, care în 2007 s-a urcat într-o maşină Volkswagen care avea acelaşi număr cu maşina în care în 2007 s-a urcat Emil Boc. La vremea respectivă, Emil Boc era liderul PD. 

Cancan susţine că Vanessa Youness a fost implicată de-a lungul timpului în diverse tranzacţii cu primăria Cluj-Napoca, graţie legăturii strânse cu Emil Boc, atât în primul mandat, cât şi în al doilea. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO