Eveniment

Lovitură de teatru: Bogdan Olteanu, arestat preventiv pentru 16 zile

Lovitură de teatru: Bogdan Olteanu, arestat preventiv...

Autor: Andreea Traicu

12.08.2016, 09:36 7286

Instanţa supremă a admis cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dispunând arestarea pentru 16 zile, Bogdan Olteanu fiind deja încarcerat la arestul Poliţiei Capitalei. Fostul viceguvernator BNR a fost iniţial plasat în arest la domiciliu, timp de 14 zile, acesta solicitând o măsura mai uşoară.

"Toate zilele până la finalizarea acestui dosar vor fi apăsătoare şi grele şi aştept ca acest dosar să se finalizeze. Eu îmi pledez nevinovăţia şi voi aduce argumente în favoarea nevinovăţiei pentru toate întrebările care îmi vor fi puse", a declarat Bogdan Olteanu, joi, la finalul şedinţei de judecată.

Fostul viceguvernator BNR a fost audiat miercuri de procurorii anticorupţie, în aceeaşi cauză fiind citat şi fostul ministru al Mediului, Attila Korodi.

Bogdan Olteanu este acuzat de DNA că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru efectuarea de demersuri pe lângă membrii Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Potrivit legii, propunerea pentru funcţia de Guvernator al Deltei Dunării este făcută de Ministerul Mediului şi este aprobată de Guvern.

Topul restaurantelor cu cele mai spectaculoase privelişti din lume

Topul celor mai romantice oraşe din lume

Închisoarea unde deţinuţii sunt atât de înfricoşători încât nici gardienii nu intră. Instituţia este păzită doar la exterior de poliţişti

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO