Eveniment

Locuitorii pot sesiza problemele din Sectorul 1 cu ajutorul unei aplicaţii

Locuitorii pot sesiza problemele din Sectorul 1 cu...

Autor: Mediafax

09.08.2021, 19:04 160

Locuitorii din Sectorul 1 pot sesiza online problemele din sector cu ajutorul unei aplicaţii lansate de Administraţia Domeniului Public, în cadrul proiectului de digitalizare.  

Astfel, pot fi sesizate probleme legate de spaţii verzi neîngrijite sau deteriorate, copaci căzuţi, toaletat arbori, stropitori nefuncţionale sau coşuri de gunoi rupte.

Aplicatia poate fi accesată pe site-ul ADP Sector 1 sau prin descărcarea acesteia din magazinele iOS şi Android.

Conform Primăriei Sector 1, aplicaţia îşi propune „diminuarea buclei de comunicare dintre cetăţeni şi administaţia publică”.

Pentru folosirea aplicaţiei, cetăţenii vor crea un cont pe baza unei adrese de e-mail. Pentru depunerea unei sesizări se va alege: categoria, descrierea succintă a problemei, poze şi locaţia pe hartă.

„Toate sesizările depuse se afişează pe harta GIS împreună cu rezoluţiile primite la acestea, astfel:
Sesizări active – reprezintă sesizările care se pot încadra în una dintre cele două subcategorii de mai jos:
• Sesizare nouă - reprezintă o sesizare nouă adăugată care încă nu a fost procesată de către reprezentanţii instituţiei.
• Sesizare în lucru - reprezintă o sesizare pentru a cărei rezolvare au fost demarate activităţile specifice.
Sesizări rezolvate – reprezintă sesizările care se pot încadra în una dintre subcategoriile de mai jos:
• Favorabil – sesizarea a fost analizată de către departamentul de specialitate şi s-a furnizat un răspuns care conţine toate informaţiile existente la momentul redactării răspunsului;
• Nefavorabil – sesizarea a fost analizată de către departamentul de specialitate şi s-a furnizat un răspuns care conţine motivaţia legală pentru care solicitării nu i se poate da curs”, au transmis reprezentanţii primăriei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO