Eveniment

Locuinţele din Londra nu au mai fost atât de accesibile de un deceniu: casele şi apartamentele londoneze costă acum de 13 ori mai mult decât câştigul mediu al unui muncitor din Regatul Unit, în scădere de la peste 15 ori la vârful lor din 2016

Locuinţele din Londra nu au mai fost atât de accesibile...

Autor: Ştefan Stan

29.01.2024, 10:05 5090

Locuinţele din Londra sunt acum cele mai accesibile din 2014 încoace, deşi, în ciuda subperformanţei lor, sunt încă de departe cele mai scumpe în raport cu veniturile din Marea Britanie, scrie Bloomberg.

Datele portalului de vânzări online Zoopla au arătat că locuinţele londoneze costă acum de 13 ori mai mult decât câştigul mediu al unui muncitor din Regatul Unit, în scădere de la peste 15 ori la vârful lor din 2016. Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, împreună cu modificările fiscale şi schimbările în preţurile locuinţelor şi salariilor au fost responsabile pentru această mişcare.

Cifrele arată că piaţa londoneză se răceşte încet, după o creştere exorbitantă care a împins preţurile locuinţelor în afara posibilităţilor multor cumpărători tineri. Îmbunătăţirea accesibilităţii ar putea contribui la o redresare a cererii în capitală, care a înregistrat tranzacţii mai mici şi o creştere mai slabă a preţurilor locuinţelor în ultimii şapte ani.

Piaţa imobiliară londoneză a fost afectată de o restricţie fiscală îndreptată împotriva investitorilor şi a cumpărătorilor străini, alături de Brexit şi de schimbarea tiparelor de lucru după pandemie. Preţurile locuinţelor din Londra au urcat cu doar 13% din 2016, comparativ cu o creştere de 34% în Marea Britanie, potrivit Zoopla.

Cu toate acestea, este încă de departe cea mai scumpă parte a ţării pentru cumpărătorii de case. Preţurile din Midlands, Nord, Ţara Galilor şi Scoţia sunt cu mult sub de opt ori câştigul mediu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO