Eveniment

Liviu Dragnea mută megabugetul de 4 mld. lei de ajutoare de stat pentru companii de la Finanţe la IMM-uri

Liviu Dragnea mută megabugetul de 4 mld. lei de ajutoare...

Autor: Dana Ciriperu

16.05.2018, 00:07 17397

Schema de ajutor de stat menită să sprijine investiţiile cu impact major în economie (HG 807/2014), cu un buget maxim de 4 mld. lei, a rămas „închisă” anul trecut, în condiţiile în care statul nu a lansat nicio sesiune de depunere a cererilor pentru acord financiar, deşi peste 75% din bugetul total nu a fost cheltuit.

„În anul 2017 nu a fost deschisă nicio sesiune de depunere a cererilor de acord pentru finanţare”, se arată în bilanţul dedicat acestei scheme, publicat pe site-ul Ministerului de Finanţe. Instituţia, care gestionează ajutoarele de stat, nu a răspuns până la ora transmiterii acestei ştiri la solicitarea ZF privind motivele care au dus la „îngheţarea“ acestei scheme de ajutor de stat. Bugetul anual alocat pentru investiţii în baza acestei scheme este de 638 mil. lei.

De această schemă de ajutor de stat au beneficiat companii precum Bosch, Pirelli sau Arctic, ultimele acorduri de finanţare fiind semnate în vara anului 2016. Ministerul pentru Mediul de Afaceri a transmis ieri o invitaţie de presă la evenimentul de lansare a ediţiei de anul acesta a schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. 807, invitaţie în care nu este menţionat numele lui Eugen Orlando Teodorovici, ministrul de finanţe. Sunt nominalizaţi în schimb Liviu Dragnea şi primul-ministru Viorica Dăncilă. Ajutoarele de stat, pe trei scheme de ajutor (807, 332 şi 537), sunt în prezent gestionate de Ministerul de Finanţe. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO