Eveniment

Liviu Dragnea i-a prezentat lui Iohannis lista cu semnăturile parlamentarilor majorităţii

Liviu Dragnea i-a prezentat lui Iohannis lista cu...

Autor: Iasmina Ardelean

17.01.2018, 12:49 1077

Delegaţia PSD ALDE, prezentă la consultările de la Cotroceni, i-a prezentat preşedintelui Klaus Iohannis o listă cu parlamentarii care fac parte din majoritatea parlamentară şi semnăturile de susţinere ale acestora, pentru a demonstra că în continuare coaliţia nu are o problemă la vot.d

"Am făcut un tabel cu parlamentarii PSD ALDE şi o susţinere semnată cu fiecare. În ultimele zile au apărut informaţii că sunt parlamentari care nu o vor susţine şi că am pierdut majoritatea. Nu le-am lăsat acolo, nici nu a dorit domnul preşedinte, dar să il informăm că nu există o problemă cu majoritatea parlamentară", a declarat Liviu Dragnea, după consultările de la Cotroceni.

Întrebat de ce nu a vrut să lase lista preşedintelui Iohannis, Dragnea c completat că a existat un dialog în care preşedintele a spus că "ştie care este majoritatea".

Partidele PSD şi ALDE au mers la consultările de la Cotroceni cu o propunere comună pentru funcţia de premier, în persoana Vioricăi Dăncilă. Membrii PSD şi ALDE i-au prezentat lui Iohannis motivele pentru care Viorica Dăncilă este potrivită pentru Palatul Victoria.

"Preşedintele României a luat act şi ne-a transmis că doreşte să nu se prelungească această situaţie şi să avem un guvern cât mai repede. Va lua o decizie după ce va asculta şi cu celelalte partide", a mai spus Dragnea.

Întrebat de posibila susţinere a UDMR pentru Dăncilă, liderul PSD a confirmat că a avut o discuţie cu Kelelemn Hunor. "UDMR a spus că în principiu nu au nimic împotrivă, nu au elemente care să facă să nu o susţină, dar ei vor lua o decizie într-un for statutar", a completat liderul PSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO