Eveniment

Litoralul românesc: Alimente vândute din spaţii neaprobate, ambalaje şi recipiente murdare

Litoralul românesc: Alimente vândute din spaţii...

Autor: Departamentul Corespondenţi

19.08.2019, 11:29 102

36 de restaurante, baruri şi magazine de pe litoral au fost amendate cu peste 350.000 de lei de către medicii veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019. Aceştia au găsit alimente vândute din spaţii neaprobate sau ambalaje şi recipiente murdare.

Potrivit ANSVSA, în perioada 12 - 18 august, medicii veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au verificat 278 de unităţi amplasate în şapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

În urma acestor controale s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, nedemonstarerea trasabilităţii produselor alimentare şi folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor şi utilajelor în stare insalubră.

Pentru abateri, 36 de unităţi - 14 restaurante, 5 unităţi tip fast – food, 1 unitate tip bufet, 4 magazine alimentare, 6 baruri, 4 braserii, 1 pizzerie şi 1 supermarket - au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 357.000 de lei.

De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 7 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO