Eveniment

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Cei care vin în România sunt obligaţi să prezinte testul negativ pentru COVID-19

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost...

Autor: Mediafax

04.02.2021, 17:37 729

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat joi lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vin din statele de pe listă intră în carantină acasă sau la locaţia declarată pentru 14 zile. A fost introdusă şi obligaţia testului negativ la Covid la intrarea în România. 

Lista a fost actualizată în funcţie de incidenţele COVID-19 în ţările de pe listă.

Pe listă se află Portugalia, Gibraltar, Andorram, Israel, Spania, Insulele Turks si Caicos, Muntenegru, Cehia, Monaco, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Liban, San Marino, Marea Britanie, Letonia, Lituania, Seychelles, Panama, Estonia, Aruba, Emiratele Arabe Unite, Sint Maarten, Irlanda, Slovacia, Malta, Puerto Rico, Saint Lucia, Suedia, Franţa, Saint Vincent si Grenadine, Olanda, Albania, Guernsey, Columbia, Brazilia, Serbia, Bahrain, Chile, Luxemburg, Elveţia, Italia, Argentina, Belgia, Uruguay, Liechtenstein, Georgia, Bolivia, Eswatini, Maldive, Kosovo, Tunisia, Insulele Falkland, Austria, Peru, Belarus, Germania, Cipru, Africa de Sud, Cabo Verde, Polonia, Rusia, Republica Dominicana, Canada, Croaţia, Macedonia de Nord, Kuweit şi Malaezia.

Cei care vin dinaceste statele intră în carantină acasă sau la locaţia declarată.

Pe lângă actualizarea listei statelor cu risc epidemiologic a fost introdusă şi obligaţia ca la intrarea în România, persoanele care sosesc din ţările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat să prezinte certificatul unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO