Eveniment

Lista scumpirilor continuă: Produsul, consumat zilnic de toţi românii, care se va scumpi cu 20%

Lista scumpirilor continuă: Produsul, consumat zilnic de...

Autor: Dorin Oancea

17.09.2021, 22:45 1046

Apa de izvor îmbuteliată se va scumpi cu 20%, anunţă Asociaţia Producătorilor din Industria Apei., din cauza noilor preţuri la energie, ambalaje şi combustibili, precum şi a presiunii cursului de leu-euro in urma investiţiilor realizate în producţie. 

În aceste condiţii, în prezent are loc o recalibrare a nivelului de preţ, astfel încât o parte din costurile suplimentare va fi transferată către clienţii finali, spune asociaţia, într-un comunicat.

Producătorii de apă de izvor susţin că plătesc facturi de energie electrică cu 90% mai mari faţă de 2020, preţul combustibililor s-a majorat cu aproximativ 20% şi, în plus, a crescut cu aproape 50% preţul ambalajelor (PET-uri, carton, folie). De asemenea, membrii APRIA resimt şi presiunea cursului de schimb leu-euro, din cauza investiţiilor majore realizate în ultimul timp, evoluţia acestuia reprezentând o permanentă îngrijorare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO