Eveniment

Lista proiectelor pe care vrea să le construiască Guvernul în PPP

Autor: Mediafax

27.04.2011, 23:45 154

Guvernul a stabilit o listă de 18 pro­iecte de investiţiipublice care vor fi propuse spre realizare prin parteneriatpublic-privat (PPP) şi pe care figurează construcţii de autostrăzi,dar şi unităţile 3 şi 4 de la CNE Cernavodă, complexul imobiliarEsplanada, Centrul "Ana Aslan" şi un penitenciar.

Pe lista proiectelor propuse de Minis­terul Transporturilor aufost incluse autostrada Comarnic - Braşov (în regim de concesiune),autostrada Sibiu - Piteşti, auto-strada Ploieşti - Buzău - Focşani,autostrada Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni, precum şi centura de sudşi centura de nord a Capitalei (în regim de autostradă).

Pentru Ministerul Economiei a fost aprobată realizarea în regimde parteneriat public-privat a hidrocentralei Tarniţa - Lăpuşteşti(investiţie în valoare estimată de 1,1 miliarde euro), a unităţilor3 şi 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă (4 miliarde euro), atermocentralei Doiceşti (700 milioane euro) şi proiectul AGRI detransport al gazelor naturale lichefiate din Azerbaidjan înRomânia.

Pentru Ministerul Mediului a fost aprobată realizarea în acestregim a proiectului de amenajare a canalului Siret - Bărăgan (200milioane euro), iar pentru Ministerul Dezvoltării a fost avizatăconstruirea în cartierul Ghencea din Bucureşti, pe o suprafaţă de100 de hectare, a peste 10.000 de locuinţe, dar şi reluareaproiectului imobiliar Esplanada din Bucureşti (investiţie estimatăla aproape un miliard de euro).

Tot pentru Ministerul Dezvoltării a fost aprobată realizarea înparteneriat public-privat a canalului de navigaţie Dunăre -Bucureşti şi a podului rutier peste Dunăre Brăila - Tulcea.

Ministerul Sănătăţii va construi în acest regim şase spitaleregionale de urgenţă, dar va derula şi un proiect de "punere învaloare" a Centrului de sănătate "Ana Aslan", potrivit premieruluiEmil Boc.

Pentru Ministerul Justiţiei a fost apro­bată realizarea înparteneriat public-privat a unui penitenciar.

Valoarea estimată a unor proiecte a fost prezentată de şefulGuvernului, cu menţiunea că suma aferentă altor investiţii urmeazăsă fie stabilită ulterior, prin studiul de fezabilitate.

Premierul a precizat că toate aceste proiecte vor fi prezentateîn detaliu săptămâna viitoare, prin conferinţe de presă organizatede miniştri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO