Eveniment

Lista cu facturile din primul semestru, la Fisc, pana in 25 iulie

12.02.2007, 18:26 15

Firmele impozabile sunt obligate sa depuna la Fisc, pana la 25 iulie, o lista in format electronic a facturilor emise in perioada ianuarie-iunie, pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre cumparatori sau beneficiari din Romania, raportarea avand o frecventa semestriala.
Lista va cuprinde, pentru fiecare factura emisa, numarul si data emiterii, denumirea si codul de inregistrare al cumparatorului sau beneficiarului, valoarea tranzactiei si taxa pe valoarea adaugata aferenta, potrivit unui ordin al ministrului Finantelor emis in luna decembrie a anului trecut.
Documentul va fi depus semestrial, pana la data de 25 a lunii urmatoare.
De la inceputul acestui an a fost abrogata legislatia privind factura fiscala cu regim special, intrucat, prin eliminarea barierelor vamale dupa aderarea Romaniei la UE, marfurile circula insotite de facturi emise de fiecare stat membru, care trebuie recunoscute in statul care realizeaza achizitia intracomunitara.
Printre modificarile Codului Fiscal, aprobate de Parlament in luna iulie a anului trecut si intrate in vigoare la 1 ianuarie 2007, se numara si introducerea prevederilor referitoare la facturarea electronica, aplicabile de la data aderarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO