Eveniment

Liga Profesionistă de Fotbal a convocat cluburile la discuţii

Liga Profesionistă de Fotbal a convocat cluburile la...

Autor: Silviu Vişan

04.07.2020, 22:12 63

Săptămâna viitoare, Liga Profesionistă de Fotbal a convocat cluburile şi reprezentanţii direcţiilor de sănătate şi ai Guvernului la discuţii. Se doreşte definirea unei proceduri standard în Liga 1. 

Regulile impuse de autorităţi au devenit mult mai permisive în ultima perioadă. În cazul Petrolului, şase jucători şi un membru al staff-ului au fost testaţi pozitiv, dar n-a mai fost nevoie de internare, deoarece aceştia erau asimptomatici.

"Tocmai de aceea vrem să definim o procedură standard. Dacă avem un pozitiv, acesta se izolează. Restul jucătorilor se retestează, iar cei negativi merg mai departe. Cam aşa este procedura şi în Germania", a declarat secretarul general al LPF, Justin Ştefan, pentru Mediafax.

La şedinţa programată săptămâna viitoare, se va aduce în discuţie şi problema prezenţei spectatorilor la meciurile de fotbal. Din 9 iunie, în România s-ar putea redeschide restaurantele, în timp ce terasele şi-au început deja activitatea. Pe stadioane, riscul de infectare cu noul coronavirus este teoretic mult mai mic, dacă spectatorii vor respecta măsurile de distanţare socială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO