Eveniment

Liderul STB a demisionat din CGMB şi din PSD: protestul nu are conotaţie politică

Liderul STB a demisionat din CGMB şi din PSD: protestul...

Autor: Petru Mazilu

24.01.2022, 09:17 1356

Vasile Petrariu, liderul Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB), a anunţat că a demisionat din funcţia de consilier general şi din PSD. Protestul nu are conotaţie politică, a transmis liderul de sindicat în a cincea zi de grevă din transportul bucureştean.

Vasile Petrariu, liderul STB, l-a atacat pe primarul general, Nicuşor Dan, susţinând că acesta „nu a oferit absolut nicio soluţie la problemele legitime ale angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti şi că încearcă într-un mod ruşinos să îşi acopere propria incompetenţă inducând ideea unui protest cu conotaţii politice”.

„NU, domnule Nicuşor Dan! Cei peste 10500 de angajaţi ai STB SA nu au ieşit în stradă pentru un partid sau pentru că le-am zis eu! Au ieşit în stradă pentru că dvs şi conducerea penală pe care aţi instalat-o la STB SA aţi refuzat timp de un an de zile să dialogaţi cu aceşti oameni. Problemele pe care angajaţii STB SA le revendică nu au treabă cu politica, ci cu siguranţa transportului public, cu abuzurile care se fac în societate, cu salariile şi condiţiile de muncă”, a anunţat Vasile Petrariu.

Liderul STB a anunţat că demisionează din Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi din PSD şi îi solicită primarului Nicuoşor Dan să plece din funcţie.

„Vă transmit un singur lucru, domnule Primar General: astăzi îmi dau demisia din funcţia de Consilier General şi din Partidul Social Democrat. Acest protest nu are nicio conotaţie politică. Dumneavoastră aveţi curajul să vă daţi demisia din funcţia pe care o exercitaţi atât de slab?! Acum aveţi vreo soluţie la problemele şi îngrijorările oamenilor? Sunteţi singurul vinovat pentru faptul că bucureştenii trebuie să suporte acest calvar! Curaj, domnule Dan! Bucureştenii şi-au pierdut răbdarea cu dvs”, a mai spus liderul STB.

Luni este a cincea zi de grevă la Societatea de Transport Bucureşti (STB). Totuşi, aproximativ 20% din mijloacele de transport ale societăţii se află pe trasee.

Negocierile dintre autorităţi şi reprezentanţii angajaţilor de la Societatea de Transport Bucureşti, aflaţi în grevă de joi dimineaţa, au eşuat. Sindicaliştii au refuzat să participe la întâlnirea programată luni şi anunţă că de marţi vor fi şi mai puţine autobuze pe trasee.

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au intrat joi dimineaţă în grevă spontană. Tribunalul Bucureşti a suspendat protestul, însă angajaţii STB au continuat să nu vină la serviciu.

Oamenii cer un nou contract colectiv de muncă, salarii majorate şi demisia actualului director. Potrivit sindicaliştilor, un şofer de la STB câştigă, în prezent, aproximativ 4.000 de lei brut, deşi lucrează sâmbăta, duminica şi în alte zile libere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO