Eveniment

Liderul senatorilor UDMR. Florin Cîţu, o propunere de premier corectă. La Ministerul Sănătăţii e nevoie de continuitate

Liderul senatorilor UDMR. Florin Cîţu, o propunere de...

Autor: Laura Buciu

10.12.2020, 10:35 187

Liderul senatorilor UDMR consideră că Florin Cîţu este o propunere corectă, iar la Ministerul Sănătăţii e nevoie de continuitate. Senatorul atrage atenţia că împărţirea ministerelor nu trebuie făcută în spaţiul public.

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, declară la RFI, că ministrul actual de Finanţe, Florin Cîţu, propus premier, este o propunere corectă.

„Această coaliţie de centru-dreapta de care noi am vorbit şi în campania electorală că ar fi de dorit va fi compusă din partide parlamentare şi atunci este bine ca partidele parlamentare să propună şi să-şi asume candidaţii inclusiv de prim-ministru, respectiv candidaţii de miniştri (...). Din acest punct de vedere, domnul Cîţu răspunde acestei cerinţe, din punctul nostru de vedere, pentru că este propus de PNL, care a luat cele mai multe voturi din aceste trei formaţiuni (...). Domnul Cîţu a mai fost propus prim-ministru şi noi atunci eram gata, noi, grupurile parlamentare UDMR, să îl votăm. Deci din punct de vedere al propunerii partidului politic, este o propunere corectă”, spune senatorul UDMR.

Liderul senatorilor UDMR atrage atenţia că discuţiile despre împărţirea ministerelor ar trebui să aibă loc în cadrul negocierilor dintre partide, nu în spaţiul public.

„Am văzut câteva informaţii în aceste zile legat de anumite ministere, anumite împărţiri ce ar reveni formaţiunilor politice. UDMR a fost foarte reţinut în declaraţii legat de acest subiect, pentru că atâta timp cât nu am avut nici un fel de discuţii nici cu PNL, nici cu USR pe acest subiect şi nici nu aveam cum să avem, pentru că abia aseară a fost anunţat rezultatul final, chiar dacă fără contestaţii, al alegerilor parlamentare şi atunci aceste discuţii sau aceste informaţii care au apărut în spaţiul public noi nu le-am comentat. Un lucru este cert, având în vedere că încă nu au fost nici un fel de discuţii, nici un fel de dezbateri, aceste discuţii pornesc de la zero, în sensul în care fiecare formaţiune poate să-şi expună punctul de vedere. Recomandarea noastră este ca această expunere a punctelor de vedere legat şi de programul de guvernare şi de repartizarea portofoliilor ministeriale şi de structură a Guvernului să se facă în interiorul acestor discuţii şi dezbateri, nu pentru că nu trebuie transparenţă, ci pentru că ele trebuie comunicate atunci când există deja o decizie, chiar şi formală, legat de un anumit subiect la care m-am referit”, mai spune Cseke.

Cseke Attila dă de înţeles că nu ar viza postul de ministru al Sănătăţii, pe care l-a mai deţinut în trecut, considerând că e nevoie de continuitate, ţara fiind în pandemie.

„O opinie personală, deşi ca şi senator sau persoană publică este greu să ai opinii personale, dar eu cred că legat de Sănătate, este bine să existe o anumită continuitate. Suntem în pandemie de coronavirus în continuare, au început implementarea anumitor măsuri, inclusiv legat de vaccinarea populaţiei şi aceste lucruri, din punctul meu de vedere, trebuie continuate de cei care le-au început, pentru că deţin aceste informaţii şi aceste date, sunt deja implicaţi în această procedură şi poate ar fi mai de preferat ca acest lucru să continue cei care sunt deja acolo şi cunosc aceste informaţii”, mai spune Cseke Attila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO