Eveniment

Liderii Uniunii Europene se reunesc în teleconferinţă pe tema modalităţilor de contracarare a epidemiei de coronavirus

Liderii Uniunii Europene se reunesc în teleconferinţă...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

09.03.2020, 18:04 48

Liderii Uniunii Europene vor organiza o teleconferinţă pe tema măsurilor de contracarare a epidemiei de coronavirus, urmând să fie analizate inclusiv măsuri care să permită deblocarea unor fonduri de urgenţă.

"După consultări, am decis să organizez o teleconferinţă a membrilor Consiliului European pe tema COVID-19, pentru coordonarea eforturilor UE. Trebuie să cooperăm pentru a proteja sănătatea cetăţenilor noştri", a declarat luni după-amiază, prin Twitter, Charles Michel, preşedintele Consiliului European.

Teleconferinţa liderilor UE ar putea avea loc marţi, au declarat surse citate de agenţia Reuters. Reuniunea se va desfăşura în contextul care Italia şi Franţa au cerut stimulente comunitare pentru atenuarea impactului economic al epidemiei de coronavirus.

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a declarat luni că sunt analizate toate opţiunile pentru stimularea activităţilor economice. Comisia Europeană evaluează condiţiile prin care poate oferi flexibilitate sectoarelor economice afectate de criză.

Sâmbătă, Comisia Europeană a autorizat instrumente speciale de urgenţă care să poată fi utilizate în Italia. Sistemul prevede excepţii de la reglementările privind deficitul care permit cheltuieli suplimentare în situaţii de criză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO