Eveniment

Lider AUR: Ne bucurăm că USR a lăsat orgoliile şi susţine moţiunea care ne aparţine în mare parte

Lider AUR: Ne bucurăm că USR a lăsat orgoliile şi...

Autor: Petru Mazilu

03.09.2021, 20:48 811

Claudiu Târziu, co-preşedintele AUR, a declarat vineri seara că se bucură că USR a lăsat departe orgoliile şi susţine moţiunea de cenzură. Textul ne aparţine în mare parte, a mai spus liderul AUR.

Declaraţia a fost făcută vineri seara după ce AUR şi USR PLUS au anunţat că susţin o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

„În urma discuţiilor cu cei de la USR am mai ajustat textul, dar în linii mari a rămas la fel. Ne bucurăm să vedem că cei de la USR au lăsat orice orgoliu departe şi susţin acest text care ne aparţine în mare parte. Sperăm că şi PSD o să voteze moţiunea şi să cadă acest Guvern”, a declarat Claudiu Târziu, co-preşedintele AUR.

George Simion, celălalt lider AUR, a spus că moţiunea va fi adoptată. Interesele de la anumite palate şi instituţii s-ar mai putea opune, a precizat Simion.

„Moţiunea nu pică dacă partidele nu sunt ghidate din alte palate şi instituţii... preşedintele Klaus Iohannis îl ţine în braţe pe Florin Cîţu şi vrea să-şi numească proprii procurori... Domnul Florin Cîţu şi ceilalţi miniştrii îşi pot lua bagajele de la Palatul Victoria”, a spus şi George Simion, co-preşedintele AUR.

PSD, USR PLUS şi AUR au împreună numărul necesar de parlamentari pentru a da jos Guvernul. Pentru ca moţiunea de cenzură să fie aprobată este nevoie de 234 de voturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO