Eveniment

Librăria "Mihail Sadoveanu" de pe Magheru, retrocedată

Librăria "Mihail Sadoveanu" de pe Magheru, retrocedată

Autor: Ana Anitoiu

11.01.2016, 00:00 1134

Librăria "Mihail Sadoveanu" are un statut special în cadrul reţelei Companiei de Librării Bucureşti (CLB), fiind supranumită "kilometrul zero al culturii române".

De-a lungul timpului, scriitori precum Marin Preda, Octavian Paler, Mircea Micu, Nichita Stănescu, Marin Sorescu, Alexandru Paleologu, Fănuş Neagu şi Alex Ştefănescu şi-au lansat cărţi la Librăria "Mihail Sadoveanu". Acesta este şi motivul pentru care s-a decis salvarea acestui brand, informează Compania de Librării Bucureşti.

Începând din ianuarie 2016, sediul Librăriei "Mihail Sadoveanu" va fi restituit proprietarilor. Pentru a nu întrerupe istoria de 65 de ani a cunoscutei librării, Compania de Librării Bucureşti a decis ca Librăria 88, de pe strada Edgar Quinet, să preia numele Librăria "Mihail Sadoveanu".

"Librăria «Mihail Sadoveanu» a făcut istorie în viaţa culturală a Bucureştiului. Decenii la rând, cei mai cunoscuţi scriitori români şi-au dat aici întâlnire cu cititorii. Zilele acestea, din motive obiective, librăria se mută din sediul de pe Bulevardul Magheru, în cel de pe Academiei, colţ cu Edgar Quinet. Le dăm întâlnire, în curând, prietenilor Librăriei Sadoveanu şi tuturor iubitorilor de carte, să vină la noul sediu şi să fie alături de noi la acest nou început", a declarat Marieta Seba, director general al Companiei de Librării Bucureşti.

Deşi notificarea de punere în posesie a spaţiului din Bulevardul Magheru a fost trimisă în iulie 2015, a existat o înţelegere ca Librăria "Mihail Sadoveanu" să funcţioneze în acel spaţiu până la finalul anului. Conform actelor, proprietatea, parte a construcţiei cunoscute sub numele de "Ciclop", a fost restituită către Fulicea Seraphina Ivona, Romalo Ion Mihnea Alexandru, Constandaky Ana Gheorghe, Pierre (Petre) Bragadir, Giles Maurice Marie Bragadir şi Irène Jaqueline Marie Lodin de L’Epinay, moştenitorii lui Dumitru Bragadiru, decedat în anul 1915, potrivit Companiei de Librării Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO