Eveniment

Liberalii îl retrag pe Marian Munteanu şi fac a patra propunere la Primăria Capitalei: Cătălin Predoiu

Cătălin Predoiu

Cătălin Predoiu

Autor: Mediafax

21.04.2016, 00:05 222
Cătălin Predoiu, preşedintele PNL Bucureşti, este noul candidat al Partidului Naţional Liberal la Primăria Bucureşti, după retragerea lui Marian Munteanu, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Predoiu este al patrulea candidat lansat de PNL în cursa pentru Primăria Capitalei.

Decizia ar urma să fie validată într-o nouă şedinţă a Biroului Politic Naţional al PNL, care va avea loc joi, la ora 16.00.

Liberalii va trebui să strângă semnături pentru candidatura lui Cătălin Predoiu până la începutul săptămânii viitoare, în condiţiile în care termenul limită pentru înscrierea în cursă este marţi, 26 aprilie.

PNL a decis miercuri să-l retragă pe Marian Mun­teanu din cursa pentru Primăria Capitalei, acesta fiind cel de-al treilea candidat la care renunţă forma­ţiunea liberală, la doar o săptămână de la desemnarea lui.

Marian Munteanu a declarat că, în urma discu­ţiilor cu liderii PNL şi ca urmare a tensiunilor interne, a decis să se retragă din cursa electorală, pentru a nu afecta „unitatea echipei“ PNL pe Bucureşti.

Marian Munteanu este al treilea candidat lansat de PNL în competiţia pentru Primăria Capitalei, după Ludovic Orban şi Cristian Buşoi.

El a fost desemnat candidat al PNL la PMB marţi, 12 aprilie, la doar o zi distanţă după ce Ludovic Orban a anunţat că se retrage din cursa electorală şi din funcţiile deţinute în partid din cauza anchetei DNA.

Decizia PNL a fost luată cu majoritate largă de voturi, singurul care s-a abţinut fiind preşedintele de onoare al partidului, Mircea Ionescu Quintus. Seniorul liberal a criticat conducerea partidului pentru că nu a avut un plan de rezervă în cazul retragerii lui Orban şi nu a nominalizat pe cineva din interiorul partidului, cu atât mai mult cu cât prim-vicepreşedintele PNL Adriana Săftoiu şi-a arătat disponibilitatea de a-şi asuma candidatura.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO