Eveniment

Liber la plimbare de sâmbătă. Proiectul „Străzi deschise” ia startul în Capitală

Liber la plimbare de sâmbătă. Proiectul „Străzi...

Autor: Gabriel Pecheanu

28.05.2021, 14:14 961

Proiectul „Străzi Deschise” începe sâmbătă, potrivit anunţului primarului general Nicuşor Dan. Între şoseaua Kiseleff şi intersecţia Căii Victoriei cu râul Dâmboviţa vor fi şapte zone care vor deveni spaţii pietonale în perioada de weekend, din 29 mai, până pe 17 octombrie.

„Mâine (sâmbătă-n.r.), la ora 11, în centrul Capitalei, dăm startul proiectului <Străzi Deschise>. Între şoseaua Kiseleff şi intersecţia Căii Victoriei cu râul Dâmboviţa, vom avea 7 zone care vor deveni spaţii pietonale în weekend-uri - din data de 29 mai şi până pe 17 octombrie. E o iniţiativă pentru aer curat, pentru mişcare şi sănătate, dar şi o ocazie pentru bucureşteni şi pentru turişti să descopere sau să redescopere farmecul oraşului, al vechilor clădiri şi monumente bucureştene”, transmite primarul general al Capitalei, Nicuor Dan.

Programul a fost anunţat de primarul general al Capitalei săptămâna trecută.

„Anunţ proiectul <Străzi deschise>, pe care îl lansăm pe 29 mai. Este vorba de şapte zone în Bucureşti, din centru, de la Bd. Kiseleff, care continuă cu Calea Victoriei, până la Dâmboviţa. Aceste zone vor fi deschise în fiecare weekend de sâmbătă de la ora 11.00 până duminică, la ora 21.00. Este o invitaţie pentru bucureşteni de a ieşi în aer liber. Este un model pe care oraşele occidentale l-au experimentat. În al doilea rând, vrem să dăm posibilitatea comunităţilor locale din aceste cartiere de a organiza evenimente pe spaţiul public. În al treiea rând, este un test pentru un program mult mai ampu pe care vrem să-l facem anul viitor în care să deschidem zonele centrale şi cu străzi din cartiere”, anunţă Nicuşor Dan.

Primarul general al Capitalei precizează că propunerea a venit de la Asociaţia Arcen.

„Pentru moment nu organizăm evenimente. Suntem încă într-un context de pandemie. Funcţie de cum evoluează situaţia, eventual vom reevalua”, conchide Nicuşor Dan.

Potrivit ARCEN, proiectul „Străzi Deschise” cuprinde 7 zone pietonale, 34 de străzi şi 11,66 km de străzi pietonalizate temporar în fiecare sâmbătă şi duminică, între 11.00 – 23.00, în perioada 29 mai – 17 octombrie 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO