Eveniment

Liber la pescuit: Ministrul Agriculturii schimbă regulile pentru pescari. Ce restricţii s-au eliminat

Liber la pescuit: Ministrul Agriculturii schimbă...

Autor: Otilia Serescu

04.06.2020, 13:46 144

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat, joi, eliminarea mai multor restricţii pentru pescari. Între acestea se numără faptul că administratorii vor permite prezenţa vizitatorilor în perimetrul locului de pescuit, iar obligativitatea purtării măştii a fost eliminată.

Măsurile anunţate de Oros fac parte dintr-un ordin comun al Ministerului Agriculturii şi al Ministerului Sănătăţii. Prin document s-au eliminat mai multe restricţii legiferate în ordinele anterioare, impuse în urma epidemiei de COVID-19.

„Pentru că ştiu că dumneavoastră, dar şi cei care ne privesc, aveţi cunoştinţe despre vechea formă a ordinului, vă spun: s-a scos obligativitatea ca administratorii să impună interzicerea socializării; administratorii vor permite prezenţa vizitatorilor în perimetrul locului de pescuit; s-au scos acele articole care se refereau la evitarea socializării cu alţi pescari şi purtarea măştii până în perimetrul de pescuit; s-a eliminat păstrarea distanţei de 1,5 metri între pescarii recreativi; s-a eliminat eliminarea oricărei forme de socializare cu ceilalţi pescari”, a spus Oros, într-o conferinţă de presă.

Conform sursei citate, pescarii trebuie să păstreze perimetrul unde practică această activitate curat.

„A rămas ca pescarii să aibă obligativitatea de a lăsa perimetrul de pescuit curat şi să respecte cu stricteţe regulamentul amenajării piscicole, urmând ca cei care gestionează amenajările piscicole să stabilească prin regulament care sunt regulile în interior”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO