Eveniment

Leoni se bazeaza in bilant pe rezultatele

11.02.2005, 00:00 28

Deschiderea unor unitati de productie a cablajelor auto in Romania, Ucraina si Slovacia a permis diviziei Wiring Systems din cadrul grupului german Leoni sa obtina o crestere a vinzarilor cu 22%, ritm superior celui obtinut de celelalte doua divizii.
Divizia a raportat anul trecut vinzari de 680 milioane de euro, fata de nivelul de 558 milioane euro atins in 2003.
"In spatele acestui rezultat sta lansarea cu succes a productiei de cablaje auto pentru citeva modele noi de autoturisme, printre care Opel Astra, Mercedes A-Class si BMW seriile 1 si 3. In acest sens, compania a construit noi facilitati de productie in Ucraina, Romania si Slovacia, in care lucreaza peste 7.000 de angajati", a anuntat compania.
Celelalte doua divizii (Cable si Wire Division) au raportat vinzari de 468 milioane euro, in crestere cu 6%, respectiv 99 milioane euro, valoare cu 22% mai mare decit in 2003.
Potrivit rezultatelor preliminare ale grupului, Leoni a inregistrat anul trecut vinzari consolidate de 1,2 miliarde euro, in crestere fata de nivelul de 1,08 miliarde euro in 2003.
Rezultatele definitive ale grupului vor fi anuntate la 22 martie.
In Romania, grupul german este prezent din 1999 prin subsidiara Leoni Wiring Systems, care detine la Arad o fabrica de cablaje electrice auto si livreaza subansamble pentru mari constructori de autovehicule. In 2002, compania a inceput la Bistrita productia de cablaje auto pentru DaimlerChrysler si BMW. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO