Eveniment

Legile justiţiei pot să mai aştepte. Reacţia lui Iohannis când a fost întrebat despre modificarea legilor justiţiei: Să rezolvăm prima data bugetul pentru 2020

Legile justiţiei pot să mai aştepte. Reacţia lui...

Autor: Diana Grigore

02.12.2019, 10:36 463

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că înainte de modificarea legilor justiţiei se impune rezolvarea bugetului de stat pentru anul 2020. Şeful statului a adăugat că în paralel cu pregătirea bugetului este nevoie de pregărirea unor măsuri urgente pentru finalul anului 2019.

„Toate vor fi rezolvate la momentul oportun, care va veni destul de repede. Acum am avut rugămintea şi cred că a fost bine primită să rezolvăm prima data lucrul care este cel mai urgent, respectiv bugetul pentru 2020, apoi ne putem gândi şi la celelalte chestiuni care sunt foarte importante. În paralel cu pregătirea bugetului este nevoie de pregătirea unor măsuri care sunt destul de urgente pentru sfârşitul acestui an. Dar despre aceste detalii vom discuta într-o întâlnire separată”, a spus Klaus Iohannis, întrebat dacă vor exista modificări la legile justiţiei şi recursul compensatoriu.

Klaus Iohannis participă, la ora transmiterii acestei ştiri, la şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, duminică, la Sibiu, că Guvernul va angaja răspunderea pe abrogarea recursului compensatoriu, dacă nu va fi realizată modificarea legii de către Parlament. Turcan afirmă că 20.000 de infractori periculoşi au ieşit din închisoare beneficiind de această lege.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO