Eveniment

Lege abrogată în Parlamentul UE: Fermierii americani pot avea o creştere a cotei existente de 45.000 de tone, începând cu anul 2020

Lege abrogată în Parlamentul UE: Fermierii americani...

Autor: Teona Tomoiaga, Mediafax

28.11.2019, 17:48 155

Parlamentarii Uniunii Europene au aprobat, joi, creşterea importurilor americane de carne de vită în UE, o acţiune luată în vederea calmării tensiunilor transatlantice, transmite Reuters.

Totuşi, europarlamentarii au criticat tarifele majorate impuse de preşedintele SUA, Donald Trump, asupra importurilor de metale, fâcând referire şi la ameninţare pe care oficialul statului american a făcut-o cu privire creşterea taxelor referitoare la maşinile şi piesele auto din Uniunea Europeană.

Parlamentul European a aprobat cu 457 voturi pentru, 140 împotrivă şi 71 de abţineri în favoarea unui plan care să permită fermierilor americani o creştere a cotei existente, de 45.000 de tone, începând cu cu anul 2020.

Votul a venit cu o rezoluţie, prin care se solicită eliminarea tarifelor americane asupra oţelui şi aluminiului din UE, dar şi retragerea ameninţării lui Trump de a creşte tarifele asupra maşinilor din Europa.

Acordul privind carnea de vită este conceput pentru a soluţiona o dispută care datează din 1981, atunci când UE a interzis utilizarea hormonilor de creştere în carne pentru întregul bloc european, inclusiv în privinţa importurilor.

În cele din urmă, UE şi Statele Unite au încheiat un acord în 2009, pentru a acorda o cotă admisă pentru importurile de carne de vită fără hormoni, care se ridică, în prezent, la 45.000 de tone.

În cadrul acordului care a fost revizuit, fermierii americani vor putea suplimenta cota cu 18.500 tone, iar după o perioada de şapte ani, cantitatea suplimentară va creşte la 35.000 de tone.

"Mesajul acestui acord este clar: am dori să eliminăm tensiunile comerciale cu SUA, dar dorim să vedem aceleaşi eforturi din cealaltă parte a Atlanticului", a declarat Bernd Lange, şeful Comitetului Comercial al Parlamentului, potrivit sursei citate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO