Eveniment

Lecţia atacurilor cibernetice asupra sistemului medical: în era digitalizării spitalele trebuie să investească şi în sisteme de protecţie informatică. „Expunerea la un astfel de atac presupune ca riscuri criptarea datelor.“

Lecţia atacurilor cibernetice asupra sistemului medical:...

Autor: Georgiana Mihalache

21.06.2019, 00:05 410

Sistemele de securitate în spitale care să protejeze atât datele pacienţilor, cât şi activitatea unităţilor medicale, de la prescrierea reţetelor până la înregistrarea pacienţilor, trebuie să fie pe lista scurtă de investiţii a şefilor de spitale din România, după ce cinci spitale din Bucureşti şi alte unităţi din ţară au fost ţinta unor atacuri cibernetice în ultimele zile.

Importanţa protecţiei informatice este cu atât mai mare cu cât spitalele sunt deja aglomerate, iar orice îngreunare a activităţii în urma atacurilor cibernetice vine cu o presiune în plus asupra medicilor. Până în prezent însă, în unităţile medicale nu s-a vorbit despre sisteme antivirus, de backup al datelor, însă o serie de atacuri cibernetice asupra sistemului sanitar din ultimele zile a adus în discuţie măsurile de protecţie în care trebuie investit. Managerul Spitalului Colţea din Bucureşti, Mircea Lupuşoru, a spus că şi spitalul pe care îl conduce a fost de asemenea ţinta atacurilor, însă sistemul de protecţie pe care îl are în spital a apărat datele pacienţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO