Eveniment

Lazea, BNR: Lectia numarul unu a economiei - cheltuielile permanente trebuie finantate din venituri permanente

06.06.2010, 17:21 57

"Trebuie sa ai venituri permanente ca sa poti sa finantezicheltuieli permanente" este lectia numarul unu pe care orice omcare trece printr-o facultate economica trebuie sa o invete, estede parere Valentin Lazea, economist sef al BNR.

Lazea considera ca pentru a avea bani pentru salarii si pensiinu ne putem baza pe imprumuturi sau privatizari, acestea fiindvenituri exceptionale si nu permanente.

"Inca si astazi mai auzim idei de genul 'Hai sa privatizam ca saavem sa dam bani la pensionari'. Bun. Si la anul ce mai facem?".Politicienii trebuie sa aiba puterea de a refuza orice crestere asalariilor sau pensiilor atata timp cat economia nu poate sustineastfel de cheltuieli cu venituri permanente.

El a adaugat ca politicienii ar trebui sa asculte de sfaturilespecialistilor si in perioadele de crestere economica, nu doar incele de recesiune. "Opinia economistilor a fost la mare pret intara asta numai si numai cand era criza sau eram in programe cuFMI".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO