Eveniment

Laura Codruţa Kovesi refuză din nou să vină la comisia de anchetă privind prezidenţialele din 2009

Laura Codruţa Kovesi refuză din nou să vină la...

Autor: Cătălina Mănoiu

10.07.2017, 11:22 76

Potrivit preşedintelui comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009, Oana Florea, procurorul-şef DNA a anunţat că nu va participa la şedinţa de luni, acesta fiind al treilea refuz din partea Laurei Codruţa Kovesi.

Oana Florea a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că procurorul-şef DNA a transmis o scrisoare identică în proporţie de 90% cu cea anterioară.

"Spune că nu are cunoştinţe şi nu deţine mijloace de probă cu privire la împrejurarea şi cauzele anchetate de comisie şi ca urmare nu se prezintă", a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele comisiei parlamentare de anchetă a prezidenţialelor din 2009.

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 a propus, pe 6 iulie, ca şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, să fie din nou invitată la audieri, după decizia CCR. Întrebată care vor fi demersurile care se vor face dacă Laura Codruţa Kovesi va refuza din nou invitaţia, Oana Florea a spus că se va proceda conform legii şi Regulamentului.

„Vom face ceea ce spune legea şi Regulamentul. Decizia nu este a mea, va fi luată prin vot, fie (...) va trebui să formulăm o plângere către Ministerul Justiţiei, fie dacă vor considera colegii oportună varianta domnului Pleşoianu (plângere penală-n.r.)”, a răspuns deputatul PSD.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că speră ca procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu mai mai sfideze Parlamentul şi să se prezinte, luni, în faţa Comisiei de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009, unde a fost invitată pentru a treia oară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO