Eveniment

La Cluj se face şi Tetarom IV, cu o investiţie de 36 de milioane de lei pe 85 de hectare

La Cluj se face şi Tetarom IV, cu o investiţie de 36 de...

Autor: Adina Oşan, Vasile Magradean

24.04.2014, 00:04 1898

"Am semnat, miercuri, contractul de construire a celui mai nou parc industrial din judeţul Cluj, Tetarom IV, cu asocierea de firme ACI, Electromontaj, Nordcomforest, Erbi Prodcom. Valoarea investiţiei este de 36,3 de milioane de lei, finanţarea fiind asigurată din mai multe surse, cum sunt bugetul CJ, fonduri europene şi bugetul naţional. Se deschide investitorilor un nou parc industrial pe raza comunei Feleacu, pe o suprafaţă de 85 de hectare, unde vor fi create noi locuri de muncă. Durata de execuţie este de 20 de luni, fiind incluse lucrări de terasamente şi viabilizare şi o hală", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu.

Viorel Găvrea, director SC Tetarom SA, societatea care administrează parcurile industriale ale CJ Cluj, a declarat, la rândul său, că discuţiile cu potenţialii investitori vor fi demarate după finalizarea construcţiei parcului.

"Noi ştim ce dorim să facem acolo. Tetarom IV ar putea găzdui chiar un parc fotovoltaic, iar energia produsă acolo să fie vândută", a spus Găvrea.

În judeţul Cluj funcţionează alte trei parcuri industriale administrate de SC Tetarom SA în care îşi desfăşoară activitatea firme precum DeLonghi sau Bosch.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO