Eveniment

Klaus Iohannis: S-au făcut peste 870.000 de acţiuni de control de la începutul pandemiei şi s-au dat peste 78.000 de amenzi. Legea se aplică, nu se discută

Klaus Iohannis: S-au făcut peste 870.000 de acţiuni de...

Autor: Alex Ciutacu

01.04.2020, 14:06 1437

De la începutul epidemiei au fost realizate peste 870.000 de controale pentru a se verifica dacă oamenii respectă izolarea, carantina şi normele, a atras atenţia preşedintele Klaus Iohannis.

„Majoritatea românilor au înţeles aceste lucruri, dar ce se întâmplă cu cei care nu au înţeles sau nu vor să înţeleagă. Aceştia vor fi amendaţi. Legea se aplică, se impune, nu se discută. Cine nu se conformează va fi amendat. Vă pot spune că s-au făcut peste 870.000 de acţiuni de control de tot felul. S-a controlat felul în care oamenii respetă izolarea, carantina, felul în care firmele respectă normele de vânzare şi aşa mai departe”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

El a precizat că s-au dat peste 78.000 de amenzi de la începutul epidemiei, în cazul celor care au încălcat măsurile impuse de autorităţi.

„S-au dat peste 78.000 de amenzi de al începutul epidemiei.  În acest sens, vă spun, legea este clară, este pentru protecţia, pentru protecţia medicilor. Cine nu o respectă va fi amendat”, a adăugat el.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut aceste declaraţii după întâlnirea de lucru de astăzi cu premierul Orban, ministrul de Interne, ministrul Apărării şi un secretar de stat din MAI, în urma căreia a spus că au discutat despre „impunerea legii”. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO